کتاب «انقلاب اسلامی در نهاوند» چاپ شد

کتاب «انقلاب اسلامی در نهاوند» به چاپ رسید

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، با همتِ پنج‌سالۀ دو تن از پژوهشگران رشتۀ تاریخِ مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، کتاب «انقلاب اسلامی در نهاوند» منتشر شد.

انقلاب اسلامی ایران به عنوان آخرین انقلاب بزرگ قرن بیستم، هم به دلیل ماهیت و چگونگی وقوع آن و هم به جهت نتایج و پیامدهای شگفت‌­انگیزش، نیازمند بررسی بیشتری است.

شناخت این انقلاب عظیم، مستلزم آگاهی از اجزاء تشکیل‌دهندۀ آن است. کتاب «انقلاب اسلامی در نهاوند» به قلم دکتر علی جعفری و فرشید جعفری به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان همدان با همین رویکرد تدوین شده است.

این پژوهش که حاصل 5 سال تلاش محققان است، به بررسی تحولات شهرستان نهاوند در دوره پهلوی و واکاوی زمینه‌­های حضور این شهرستان در انقلاب اسلامی پرداخته و در 5 فصل با این عناوین تنظیم شده است 

«تحولات نهاوند از شکل­‌گیری رژیم پهلوی تا اوایل دهه­ی 1350»، «زمینه‌­ها و پیامدهای شکل­‌گیری گروه ابوذر نهاوند»، «واکاوی حوادث نهاوند از شهادت شش عضو کادر مرکزی گروه ابوذر تا پایان سال 1356»، «گام‌به‌گام تا پیروزی (حوادث نهاوند در سال 1357)» و «نتیجه‌­گیری». «انقلاب اسلامی در نهاوند» از نوع پژوهش­‌های تاریخی و با روش توصیفی و تحلیلی تدوین شده است و شیوه گردآوری اطلاعات و داده­‌های آن اسنادی، کتابخانه‌­ای و مصاحبه­ میدانی است. از نکات قابل توجه در خصوص این کتاب می‌­توان به موارد ذیل اشاره کرد:

این اثر به نحوی دانشنامه (اماکن، افراد، رویدادها و …) یک‌‌صد سال اخیر نهاوند شمرده می‌­شود.

در این اثر به تحولات فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و… به موازات تحولات سیاسی پرداخته شده است.

استفاده از اسناد منتشرنشده، ملاحظه کلیه پژوهش­‌های شاخص در خصوص نهاوند و مصاحبه با افراد مؤثر در تحولات انقلابی این خطه موجب غنای بیشتر اثر شده است.

تلاش نگارندگان بر این بوده است که انصاف رعایت شود و از قضاوت‌­هایی که ممکن است اوضاع و احوال کنونی در نقل روایات و مسائل سیاسی گذشته برجای نهاد، اجتناب شود.

نویسندگان با قلمی ساده و روایی، تحولات انقلاب را به شکل منظم و روندی آورده‌­اند و این موضوع موجب می‌­شود مخاطب با متن ارتباط بگیرد.

آخرین اخبار
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x